ELOKUVIEN ESITYSAIKATAULU
KINO KUVAKUKKO:

Perjantai 7.12.
Klo 17: FREE! (Savonian opiskelijoitten tanssielokuva, vapaa pääsy, livesäestys)
Klo 18.30: HUOM! Kamchatka Bears. Life Begins-näytös peruttu, koska elokuvakopiota ei saatu teatterille
Klo 19.45: Ihmeellinen Beverly Luff Linn (ensi-ilta)

Lauantai 8.12.
Klo 13: HUOM! Kamchatka Bears. Life Begins-näytös peruttu, koska elokuvakopiota ei saatu teatterille
Klo 14.15: Colette (ensi-ilta)
Klo 16.15: Cold War
Klo 18: Witchfinder General (ensi-ilta)
Klo 19.45: Ihmeellinen Beverly Luff Linn

Sunnuntai 9.12.
Klo 13: Oma maa (viimeinen näytös)
Klo 15.15: Colette
Klo 17.15: Kesä
Klo 19.45: Ihmeellinen Beverly Luff Linn

Maanantai 10.12.
Klo 13: Colette
Klo 16: Nothing Like a Dame (viimeinen näytös)
Klo 17.45: Witchfinder General (viimeinen näytös)
Klo 19.30: Kesä

Tiistai 11.12.
Klo 13: Hopeatähti-kerho: Valkohammas
Klo 15: Colette
Klo 17.30: The Rider
Klo 19.30: Suspiria

Keskiviikko 12.12.
Klo 13: The Rider
Klo 17.30: Colette
Klo 19.45: Ihmeellinen Beverly Luff Linn

Torstai 13.12.
Klo 17.30: Hyvät Kuvat-kerho: Kikin lähettipalvelu
Klo 20: Hyvät Kuvat-kerho: Kikin lähettipalvelu

__________________________________

 

ELOKUVIEN ESITYSAIKATAULU
KINO MANTTU, NILSIÄ:

 

Lauantai 8.12.
Klo 13: HuoM! Kamtšatkan karhuperhe-näytös peruttu, koska elokuvakopiota ei saatu teatterille
Klo 14.15: Viiru ja Pesonen – Viiru muuttaa (Puhumme suomea!)
Klo 16.30: Oma maa
Klo 18.45: Bohemian Rhapsody

Sunnuntai 9.12 .
Klo 13: Viiru ja Pesonen – Viiru muuttaa (Puhumme suomea!)
Klo 14.45: The Grinch (Puhumme suomea!)
Klo 16.30: Olavi Virta
 

Liput: 9,5€ / 7,5€ (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät, lapset alle 12v). Ei ennakkovarauksia, lipunmyynti vain Mantulla. Maksuvälineenä käy käteinen ja Smartum-kulttuurisetelit. Ovet aukeavat n. puoli tuntia ennen esitystä ja suljetaan käytännön syistä heti näytöksen alkaessa, joten ethän saavu myöhässä paikalle.

Nilsiän Kino Manttu löytyy myös Facebookista:

https://www.facebook.com/nilsianmanttu/


THE GRINCH (dub)
Esitysajat: 9.12.: Su 14.45

Äkäpussi Grinch aikoo varastaa joulun, mutta pienen tytön joulumieli sulattaa hänen sydämensä. Illuminationin ja Universal Picturesin kahdeksas pitkä animaatioelokuva on hauska ja lämminhenkinen tarina joulun hengestä ja sinnikkyydestä, joka pohjautuu Dr. Seussin tunnettuun lastenkirjaan.

Grinch asuu kotiluolassaan seuranaan vain uskollinen koiransa Max. Luola on täpötäynnä erilaisia keksintöjä ja vekottimia, joilla päivittäiset askareet sujuvat mukavasti, eikä omissa oloissaan viihtyvän Grinchin tarvitse poistua kotoaan juuri koskaan, lukuun ottamatta ruokaostoksia.

Joulun aikaan naapurikylän asukkaat häiritsevät Grinchin rauhaa vuosi vuodelta suuremmiksi ja äänekkäämmiksi paisuvilla jouluhössötyksillään. Kun kyläläiset ilmoittavat, että tulevaa joulua juhlitaan kaikkien aikojen suurimmilla seremonioilla, Grinch saa tarpeekseen. Hänellä on vain yksi keino saada rauhaa ja hiljaisuutta: varastaa joulu. Toteuttaakseen suunnitelmansa Grinch päättää esiintyä aattona joulupukkina ja pyydystää jopa vastahakoisen poron rekeään vetämään.

Samaan aikaan kylässä pieni tyttö suunnittelee ystävineen kepposta joulupukille. Hän haluaa napata joulupukin kiittääkseen tätä yksinhuoltajaäitinsä saamasta avusta. Kun joulu lähenee, lasten hyvää tarkoittavat aikeet joutuvat törmäyskurssille Grinchin katalien suunnitelmien kanssa.

Alkukuvana "Keltainen on uusi musta" (kesto n. 4 min, sisältyy esityksen kokonaiskestoon).

Yhdysvallat 2018 • 90 min • K-7 (4-6-vuotiaat pääsevät katsomaan elokuvaa 18 vuotta täyttäneen kanssa)
Ohjaus: Scott Mosier, Yarrow Cheney
Käsikirjoitus:Perustuu Dr. Seussin lastenkirjaan
Pääosissa (äänirooleissa): Markus Niemi, Aira Samulin, Vilppu Uusitalo, Mikko Penttilä, Elsa Saisio, Taneli Vaittinen, Mimmi Laiho. Sunja Hyde. Ohto Heiskanen, Petrus Kähkönen

___________________________

VIIRU JA PESONEN - VIIRU MUUTTAA (dub)
Esitysajat: 8.-9.12. La 14.15, su 13

Suomeksi puhuttu versio.

 

Viiru hyppii uudella patjallaan yötä päivää, mutta ärsyyntynyt Pesonen haluaisi levätä. Niinpä hän rakentaa Viirulle ikioman pompputalon pihan perällä sijaitsevaan ulkohuussiin. Viiru innostuu itsenäisyydestä ja yksin asumisesta niin paljon, että päättää muuttaa pompputaloonsa pysyvästi. Pesosta ajatus harmittaa. Tarkoittaako tämä, että hänen täytyy jatkaa elämäänsä ilman iloista kumppaniaan? Viirun on keksittävä jotakin hauskaa saadakseen vanha Pesonen jälleen piristymään…

Saksa 2018 • 82 min • -S- • Puhumme suomea!
Ohjaus: Ali Samadi Ahadi
Pääosissa (äänirooleissa): Jukka Voutilainen, Johanna Viksten, Jarmo Koski, Inkeri Wallenius, Katja Aakkula, Eeva Soivio

___________________________

BOHEMIAN RHAPSODY
Esitysajat: 8.12.: La 18.45

Bohemian Rhapsody on järisyttävä kunnianosoitus Queenin musiikille ja yhtyeen legendaariselle laulajalle Freddie Mercurylle, josta tuli yksi maailman rakastetuimmista viihdyttäjistä. Yhtyeen rakettimainen nousu, ikoniset kappaleet ja vallankumouksellinen soundi olivat kaikki vähällä tuhoutua, kun Mercuryn elämä lähti syöksykierteeseen. Yhtyeen voitokas paluu kulminoitui ikoniseen esiintymiseen Live Aid -konsertissa. Queenin perintö inspiroi kaikkia unelmoijia, ulkopuolisia ja musiikkia rakastavia tänäkin päivänä.

Iso-Britannia/Yhdysvallat 2018 • 135 min • -S- Ohjaus: Bryan Singer Pääosissa: Rami Malek, Aidan Gillen, Lucy Boynton
___________________________

OLAVI VIRTA
Esitysajat: 9.12.: Su 16.30

Olavi Virta on elokuva Suomen kaikkien aikojen suosituimmasta laulajasta. Miehestä, jonka unelman sota katkaisi, miehestä, joka nousi köyhyydestä huipulle ja Suomen kansan rakastamaksi esiintyjäksi niin estradeilla kuin elokuvissakin ja joka menetti lopulta kaiken muun paitsi ainutlaatuisen äänensä. Se on elokuva miehestä, joka rakasti kauniita naisia ja jota kauniit naiset rakastivat. Miehestä, joka nautti vauhdista, amerikkalaisista autoista, aplodeista ja alkoholista.

Koko sodanjälkeinen Suomi halusi kiihkeästi unohtaa ankeat ajat – tanssia, juhlia, unelmoida ja rakastaa. Tähän tarpeeseen Olavi Virta vastasi. Syntyi sadoittain levytyksiä ja ikivihreitä lauluja. Tuo elämänjanoa kiihkeänä sykkivä ajanjakso, viisikymmenluku uusine tuulineen, muutti koko maailman - myös Suomen.

Huikealla menestyksellä on kuitenkin myös aina hintansa. Kun uudet ajat toivat tullessaan uudet tähdet, oli vanhojen aika astua sivuun. Vasta menetettyään kaiken, perheensäkin, Olavi Virta ymmärsi, että hänen elämänsä suurin rakkaus oli koko ajan ollut siinä aivan lähellä, mutta silloin kaikki oli jo liian myöhäistä.

Sairastuttuaan vakavasti, opetteli Olavi Virta uudelleen kävelemään, puhumaan ja laulamaan. Hän nousi estradille keppiinsä nojaten, halveksivan yleisön pilkatessa ja nauraessa, mutta kun hän alkoi laulaa, yleisö hiljeni, ja kyyneleet kimalsivat kuulijoiden silmissä.

Mestari oli palannut, vielä kerran.

Suomi 2018 • 125 min • K-12
Ohjaus: Timo Koivusalo
Pääosissa: Lauri Tilkanen, Malla Malmivaara, Vesa Vierikko, Seela Sella, Martti Suosalo

___________________________

OMA MAA
Esitysajat: 8.12.: La 16.30

Suomalaista sielunmaisemaa koskettavasti kuvaava ohjaaja Markku Pölönen tekee odotetun paluun valkokankaalle, kun hänen ohjaamansa elokuva Oma Maa nähdään elokuvateattereissa 26.10. Oma maa kertoo ajanjaksosta sodan päättymisestä vuonna 1945 olympiavuoteen 1952. Turvattua elämää elänyt Anni rakastuu jatkosodassa haavoittuneeseen Veikkoon. Anni jättää kaiken taakseen ja lähtee uudisasukkaaksi Pohjois-Karjalan umpimetsään raivaamaan asutustilaa, eli niin sanottua kylmää tilaa. Ruusuisen alun jälkeen kohtalo iskee Annin unelmat pirstaleiksi ja rakkaus Veikkoon joutuu koetukselle. Elokuvan pääparina nähdään Oona Airola (Hymyilevä mies) ja Konsta Laakso.

Suomi 2018 • 109 min • K-7
Ohjaus: Markku Pölönen
Pääosissa: Oona Airola, Konsta Laakso, Antti Virmavirta, Marjaana Maijala, Mika Nuojua, Hannu-Pekka Björkman, Sanna-Kaisa Palo, Marja Packalén
___________________________

 

KAMTŠATKAN KARHUPERHE
Esitysajat: 8.12.: La 13

Etelä-Kamchatkan suojelualuetta kutsutaan usein karhujen paratiisiksi. LESFILMin tuotantoryhmä vietti siellä seitsemän kuukautta tarkkailemalla ja kuvaamalla vastasyntyneiden karhunpoikasten ensimmäisen vuoden salattua elämää.

Kamchatka Bears. Life Begins on elokuva, joka poikkeaa monista muista luontodokumenteista. Luonto luo itse tarinan. Elokuva on meditatiivinen. Musiikki, luonnon äänet ja ihmisäänen puuttuminen antavat katsojalle mahdollisuuden sukeltaa luonnonvaraiseen kauneuteen, tuntea olevansa tulivuoren, jokien ja villieläinten parissa ja kokea sen tärkeän rajan, jota ihminen ei saa ylittää.

Venäjällä on noin 110 000-120 000 ruskeaa karhua ja kanta on ollut suhteellisen vakaa viime vuosina, vaikka ylimetsästys on edelleen vakava ongelma joillakin alueilla. Unescon maailmanperintökohde Kurilskoye-järvi on Euraasian suurimpia punalohen kutualueita. Parhaimmilaan jopa 50 karhua voi olla kerrallaan veden äärellä lohta pyytämässä.

LESFILM-tiimiin kuului lukuisia asiantuntijoita, muun muassa kuuluisa ympäristöaktivisti ja valokuvaaja Igor Shpilenok sekä ekologi Dr. Valentin Pazhetnov, joka tunnetaan laajalti nimellä "Bear's Uncle".

 

Katso traileri tästä.

Медведи Камчатки. Начало жизни • Venäjä 2018 • 55 min • -S-
Ohjaus: Vladislav Grishin & Irina Zhuravleva
___________________________

Liput: 9,5€ / 7,5€ (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät, lapset alle 12v). Ei ennakkovarauksia, lipunmyynti vain Mantulla. Maksuvälineenä käy käteinen ja Smartum-kulttuurisetelit. Ovet aukeavat n. puoli tuntia ennen esitystä ja suljetaan käytännön syistä heti näytöksen alkaessa, joten ethän saavu myöhässä paikalle.

Nilsiän Kino Manttu löytyy myös Facebookista:

https://www.facebook.com/nilsianmanttu/
 

Ohjelmanmuutokset mahdollisia.